JuVeSi INFO Ryhmänjohtajille

Tässä artikkelissa on hyödyllisiä ohjeita, etenkin ryhmänjohtajille, ja miksei myös muulle lippukunnan johtajistolle (tammikuu 2020).

Talous

Jokaisella partioryhmällä on käytössään rahaa, 20€/jäsen/vuosi

Tämän voitte käyttää haluamallanne tavalla, esim. uimahallimaksuihin, melontaan, askartelutarvikkeisiin, leivontaan, omaan retkeen, tapahtumaan osallistumiseen jne.

K-Supermarket Nurmijärveen on JuVeSilla tili, jota voi käyttää kortilla jonka saa lainaan Iida Syrjäläiseltä tai Nurmijärven Apteekilta (Elina Tuulensuu).

HUOM! Ota aina kuitti talteen. Kuitit toimitetaan taloudenhoitajalle, voit hyödyntää myös talouden postilaatikkoa.

Kulukorvauslomakkeita löytyy kololta. Tee kulukorvaushakemus aina jos olet ostanut lippukunnalle tavaraa omalla rahallasi, muista myös kuitit!

TALOUSPOSTILAATIKKO löytyy kololta (puinen postilaatikko numerolukolla). Pudota kulukorvaukset tai kuitit laatikkoon ja laita Sarille viesti.

Muista että sinulla ja muilla partiolaisilla ja vanhemmilla on mahdollisuus hakea avustusta partiokuluihin! Ks. Ohje ja hakulomake. Partion vuosimaksu on noin 60€ ja vapautusta siitä tulee hakea halutessaan SP:ltä. Liittymismaksu on 30€, ja siitä vapautusta anotaan JuVeSilta.

Vuosittaiseen jäsenmaksuun vapautusta voi hakea täältä https://www.partio.fi/wp-content/uploads/2019/09/Jäsenmaksuvapautuksen-hakeminen.pdf

Merkit

Pidä kirjaa vuoden aikana suoritetuista aktiviteeteista ja ennen Itsenäisyyspäivän juhlaa ja Yrjönpäivää ilmoita merkit ikäkausivastaavalle. IKV/ohjelmajohtaja noutaa merkit kaikille.

Partiopaita on omakustanteinen, sen voi ostaa esim. Scandinavian Outdoor Storesta. Lippukunnalta voi lunastaa sudenpentupaitoja lippukunnan painatuksella, hintaan 30€. Partioasun käyttö kuuluu kaikkiin juhlallisempiin partiotilaisuuksiin kuten, Itsenäisyyspäivän juhlaan, Yrjönpäivän juhlaan, leirinuotioille ja lipun nostoon ja -laskuun, sekä edustustilaisuuksiin. Kehota ja opasta oman ryhmän lapsia partioasun käyttöön. Partiohuivia käytetään kaikissa partiotilaisuuksissa.

Retket

Jos järjestät ryhmällesi retken muista:

  • Tapahtuma kuksaan, tarvittaessa pyydä apua ikäkausivastaavalta, tai ohjelmajohtajalta
  • Kerää pienet osallistumismaksut mieluiten itse käteisenä tai hyödynnä ryhmän toimintarahaa
  • Varaa retkipaikka tai mene metsään. Laavuja ja telttoja voi lainata varastolta.
  • Myös muut lippukunnan retkeilytarvikkeet kuten trangiat ja kirveet ja sahat löydät varastolta. Merkitse lainaamasi tavarat kirjaan ja muista palauttaa siisteinä! Varaston avainta voit lainata Iidalta, Jannelta tai Henriltä
  • Lippukunta lainaa myös tarvittaessa makuupussia (ja sisälakanaa) jos lapsella ei ole omaa (2kpl). Rinkkaa ja makuualustaa voi saada lainaan partiokavereilta tai johtajilta. Tavallisilla ulkoiluvaatteilla pärjää pitkälle. 
  • Ilmoitus retkestä lippukunnanjohtajalle ennen retken alkua. Ilmoita osallistujat ja paikka, sekä johtajat. Jos osallistujatiedot löytyy kuksasta suppeampi ilmoitus riittää. Apua kuksatapahtuman ja ilmoittautumislomakkeen luomiseen saat ikäkausivastaavalta.

Kolo

  • Pidetään kolo siistinä!
  • Kun palautat kamoja, ÄLÄ jätä lattialle, laita heti paikalleen, TAI sovittava kuka siivoaa viikon aikana paikalleen. Varastolle kuuluvat tavarat palautetaan sinne.
  • Huolehdi avaimestasi, jos lainaat sitä, varmista että se palautuu sen haltijalle
  • Kolon hälyt menee päälle 22.00

Jäsenet

Pidä kirjaa ryhmän jäsenistä ja läsnäolijoista

Uudet jäsenet/huoltajat tekevät jäsenhakemuksen kuksaan itsenäisesti (linkki: https://kuksa.partio.fi/kotisivut/jasenhakemus.aspx?id=9999230

Ilmoita kuitenkin aina jäsenrekisterinhoitajalle uudesta jäsenestä. Nimi ja ryhmä.

Ilmoita myös lopettavista jäsenistä jäsenrekisterinhoitajalle.

JuVesin liittymismaksu 30€

Jäsenmaksu noin 65€ perheen ensimmäiseltä jäseneltä

Sisältää partiovakuutuksen

Partioon voi tutustua kolmen viikkokerran tai yhden retken verran. Partio kattaa nämä kerrat ja jäsenet jotka on lisätty jäsenrekisteriin. Jos jäsenmaksu on maksamatta eräpäivään mennessä, vakuutus ei ole voimassa.